Czy Artegor dobrze zrobił porzucając stanowisko asystenta trenera Snow Kids?
|
asiunia12 |
Dodano 29/03/2011 16:56
|

Noworodek

|
Jeśli już ktoś obejrzał 3 sezon GF to wie, że Artegor odszedł od SK i został komentatorem sportowym .
Ja osobiście go lubię (od 2 sezonu) i uważam, że jest genialny w obu rolach.
Na przyszłość uważaj na błędy.
Alexis
Edytowany przez Alexis dnia 29/03/2011 17:31
|
|
|
|
Nina |
Dodano 29/03/2011 19:52
|

Młodzież

|
uważam że komentatorem jest kiepskim ale jako trener szło mu dobrze. umiał im dogadać tak aby zaczęli porządnie grać. |
|
|
|
Alexis |
Dodano 29/03/2011 20:02
|

Złote Pióro
 Zasłużony

|
Artegor świetnie sprawdzał się w roli drugiego trenera Snow Kids. Potrafił ich przycisnąć w sytuacji, kiedy Aarch im odpuszczał. Zresztą przecież niejednokrotnie się o to pokłócili. W roli komentatora Nexus też daje radę, ale według mnie powinien zostać w Snow Kids. Aarch, chociaż jest świetnym trenerem, zbyt często jest za bardzo miękki dla swoich zawodników, w przeciwieństwie do Artegora. Podejrzewam, że Nexus nabrał tego nawyku najpierw, kiedy trenował Red Tigers a potem Shadows. Był bardzo surowy dla tych drużyn, więc automatycznie sporo wymagał również od Snow Kids.
|
|
|
|
Sined1998 |
Dodano 29/03/2011 20:09
|

Młodzież

|
Cytat Alexis napisał/a:
Artegor świetnie sprawdzał się w roli drugiego trenera Snow Kids. Potrafił ich przycisnąć w sytuacji, kiedy Aarch im odpuszczał. Zresztą przecież niejednokrotnie się o to pokłócili. W roli komentatora Nexus też daje radę, ale według mnie powinien zostać w Snow Kids. Aarch, chociaż jest świetnym trenerem, zbyt często jest za bardzo miękki dla swoich zawodników, w przeciwieństwie do Artegora. Podejrzewam, że Nexus nabrał tego nawyku najpierw, kiedy trenował Red Tigers a potem Shadows. Był bardzo surowy dla tych drużyn, więc automatycznie sporo wymagał również od Snow Kids.
Wiadomo, że wymagał dużo w końcu to mistrzowie! Nic w tym dziwnego... Jak dla mnie.  |
|
|
|
lester157 |
Dodano 29/03/2011 22:21
|

Najsympatyczniejszy user
 Zasłużony

|
Jako pomocnik trenera był dobry i dawał niezły wycisk SK jako komentator nie jest zły ale scena z dzbankiem herbaty mnie trochę śmieszy.I jako komentator trochę się przechwala przykład jest mecz Xenons vs Snow kids <3 sezon> Tia trafia gola z przewrotki a Artegor ,,To ja ją tego nauczyłem``.  |
|
|
|
Kleszczu |
Dodano 30/03/2011 00:25
|

Zasłużony

|
Ciekawi mnie jedna rzecz- czy gdyby Artegor rzeczywiście np. wrócił do Shadowsów, to czy wreszcie osiągnąłby puchar?
Pamiętamy drużynę Shadowsów z II sezonu, która najpierw upokarzająco przegrywa z Piratami, a potem w meczu z Xenonsów gra z zupełnie nowym trenerem. Tutaj Artegor nie miał wielkiego wpływu na oba spotkania (pierwsze zdominowane brakiem Smogu; drugie zaś to konflikt Sinedd- Artegor). To był najsłabszy sezon tej drużyny.
Jednak pojawia sie pytanie, ćzy gdyby Artegor wrócil do Shadowsów (trzymajmy się tego zespolu), to czy mógłby stworzyć ekipę do pucharu?
Moim zdaniem- tak. Artegor, jak widzieliśmy w trzecim sezonie, potrafi wstrząsnąć zespołem, a także odkrywać ukryty potencjał w zawodnikach (Yuki-pomocniczka; Mark- obrońca). Na dodatek po uleczeniu przestał być okrutnym typem jak np. w I sezonie. Można by powiedzieć, że tą zdolność pozytywnego kontaktu z drużyną Artegor podpatrzył i "podkradł" Aarchowi. Momentami lepiej szło mu kontrolowanie zespołu z Akillianu niż prawdziwemu trenerowi tej ekipy.
Jednak Artegor zachował jedno- rygor. Nadal należy do trenerów niezwykle wymagających. Ciężko momentami było mu patrzeć, jak Aarch puszcza zawodników na długie przerwy pomiędzy dniami treningów. To też kotłowało się wArtegorze- żądza drużyny, w której on mógłby połączyć swoje twarde treningi a także pozytywne relacje z zawodnikami.
A co do telewizji- może Artegor wprowadzał wiele humoru a także był dobrym ekspertem sportowym, lecz nie wyobrażam by taki trener skończył tak szybko za kamerą. Dla mnie Artegor w każdej chwili mógłby obrać jakąkolwiek ekipę i podejść, tym razem, do prawdziwej przyjacielskiej rywalizacji z Aarchem.
To byłoby piękne 
PS: Rozpisałem się namiętnie. Co do pytania zawartego w temacie- odpowiedź brzmi TAK
Edytowany przez Kleszczu dnia 30/03/2011 00:26
|
|
|
|
Shadows2 |
Dodano 30/03/2011 15:23
|

Zasłużony

|
Artegor jest świetnym trenerem. W pieriwszej serii
szczegulne, był za bardzo pewny wygranej, i przegrał.
Też za dużo opierał się na Sinedzie, sam powiedział że
jest to jego faworyt do pucharu. A za kadencji Sinedda, to widać
że zaczeli grac bardziej zespołowo, nie opierało się już tylko na
nim gra. Miał duże zaufanie do niego. Dla mnie osobiście Artegor
jest świetnym trenerem po prostu mecz, z Xenonsami nie wyszedł, zdarza się.
Teraz jak już nie ma Sinedda to przydał by się w Shadowsach, pozbył się
arogancji i pewnośći siebie. A po drugie teraz Shadowsów trzeba budwać
od nowa. Artegor w końcu doszedł z nimi do finału.
Też mówię TAK.
https://www.youtube.com/watch?v=SvVEeq9Ij40
|
|
|
|
Sined1998 |
Dodano 30/03/2011 16:44
|

Młodzież

|
W końcu to Artegor! Zawsze pewny siebie i lubi się chwalić, ale taki ma charakter! Ja go lubię ogólnie.... Ale szkoda, że opuścił SK. Może wróci po odejściu Arch'a! |
|
|
|
Aga1712 |
Dodano 30/03/2011 17:35
|

Zasłużony

|
Tak jak Kleszczor już napisał, Artegor po swojej niezwykłej przemianie stał się świetnym trenerem, momentami przewyższał nawet samego Aarcha. Jest on bardzo wymagającym trenerem, ale potrafił wyłapać talenty. I nie tylko talenty, ale również ogół postępów w grze u danego zawodnika, jego mocne i słabe strony. Trochę bym jeszcze napisała o Artegorze, ale temat nie dotyczy bezpośrednio jego.
Wracając do pytania: do końca nie potrafię sformułować na nie odpowiedzi. Chociaż... U Snow Kids zrobił wszystko, co potrafił. Przekazał im wszystkie dobre rady. Nauczyli się od niego wszystkiego, co on sam umiał. Gdyby Artegor wrócił do Shadows, to pomimo braku wielkiej gwiazdy, jaką był Sinned, utworzyłby na nowo całkiem silną drużynę. Nie jestem do końca przekonana, czy byliby na tyle silni, aby zdobyć Puchar, ale z pewnością narobiliby trochę zamieszania w Pucharze i przysporzyliby nie małych kłopotów innym drużynom.
Czyli moja odpowiedź na pytanie z tematu to TAK. Jednak, gdyby Artegor od czasu do czasu wpadł do Snow Kids to byłoby miło Chodzi mi o to, że Aarch czasami potrafi dopiec swojej drużynie, przede wszystkim przez leniwość zawodników, jednak jest to spowodowane niedbałością samego trenera o surowszą dyscyplinę. Artegor przywołałby te całe towarzystwo do porządku. Z pewnością zarówno metody Artegora, jak i zachowania Snow Kids miały znaczący pływ na obie strony.

[color=#0099ff]
|
|
|
|
Galactikowa |
Dodano 21/08/2011 11:04
|

Napastnik

|
Hehe ; ) . Artregor Nexus ; D . chyba każdy polubiał go od 2 sezonu , jest bardzo przekonujący i doskonale nadaję się na asystenta trenera , jako komentator tez jest w pewnym sensie zabawny jego filizanka i ciasteczka < 3 . haha ; dd . i bicie po łapach bareggo : > . u wielbiam ten fragment ! xdd .
Racja czasami przewyższał archa , ale jego taktyki były skutkujące w 92% ! napewno ! Lubię artegora D . ; xx . I potrafi być naprawdę zabawny . w 1 sezonie zmieniał go smog .
i to było normalne . ale i tak jest dobrym człowiekiem .
i zasługuje za duże oklaski , bo właśnie jemu zawdzięczamy mecze , on właśnie nauczył mark'a trików rocketa . Aby mógł go zastępywać w meczach na stanowisku pomocnika artregor ma umie 8/10 pkt ; x
|
|
|