Najbardziej pamiętne gry wideo
|
Jordan |
Dodano 22/06/2014 09:05
|
Mister GFCenter
|
Cześć!
Założyłem ten temat byście się wypowiedzieli na temat gier,które najbardziej Wam się podobały w przeszłości.
Moja ulubiona gra (z dzieciństwa zarazem) to Harry Potter.Pamietam te fasolki ,karty z czekoladowych żab i tajemnicze poziomy Hogwartu
Yo!
|
|
|
|
jaszuch |
Dodano 22/06/2014 10:19
|
Administrator
Zasłużony
|
MINECRAFT XD
A tak poważnie to kiedyś grałem w gry przeglądarkowe, a z gier to na pewno FIFA 2005 - Fifa 10, TDU (Test Drive Unlimited 1 i 2 ), Setlers IV, StarWars Knights of the Old Republic, THAW, Moto GP ale największą sympatią darze:
PC: Co Co To Kart (Szukam, ale nigdzie nie mogę znaleźć tej gry)
Przeglądarkowe: http://gry-online...4,151.html
Było tego jeszcze trochu... |
|
|
|
SpiderGirl |
Dodano 22/06/2014 15:32
|
Zasłużony
|
Hmmm... Moje ulubione gry z dzieciństwa to GTA, Sims 3, Minecraft, Fifa 13
Każdą gre miałam na PC tylko minecraft pobrany z internetu. Każda z gier spawiała i nadal sprawia wielką przyjemność, chociaż nie polecam grania w GTA kiedy masz 6 lat Naukowo potwierdzone że staniesz się o 20% bardziej agresywny niż wcześniej W fife grało się z kolegami a simsy z koleżankami ;D
A jak byłam na kogoś zła to robiłam go w simsach a potem topiłam w basenieD: Polecam te gry! Są suuuper!
|
|
|
|
Alexis |
Dodano 22/06/2014 16:06
|
Złote Pióro
Zasłużony
|
Fajny temat. :)
Najlepiej i najbardziej wspominam i pamiętam gry z mojego dzieciństwa, może dlatego, że były dla mnie ciekawsze niż obecne, a może po prostu byłam pod zbyt wielkim wrażeniem, żeby o nich zapomnieć.
Zanim w ogóle w moim domu pojawił się komputer, mieliśmy konsolę z bazarku, która była podróbą Pegasusa i do której gry znajdowały się na kolorowych kasetkach 99999 in 1, a w rzeczywistości było tam nie więcej jak 10 gier... gimby nie znajo. Z tych kasetek oprócz Mario, którego pewnie znają wszyscy, najbardziej pamiętam tych dwóch kolesi:
Moja pierwsza strzelanka. ^^
Czasami mnie to dziwi, ale wciąż pamiętam pierwszą grę komputerową, którą zdobyłam na własność, to było jakieś 12/13 lat temu:
Croc: Legends of the Gobbos. :)
Jedną z pierwszych gier po polsku (ku radości mojego kilkuletniego serduszka) był 'Kangurek Kao':
Jakiż miałam dramat, gdy wiedziałam, że wyszła druga część, a nie miałam jak w nią zagrać... A sam Kao był jednym z moich pierwszych idoli. :D
Później nastał szczęśliwy dzień, gdy w moim domu pojawiła się pożyczona konsola PlayStation, a z nią dwie gry i postacie, które pokochałam, czyli pewien rudzielec:
I fioletowy smok:
Po jakimś czasie PlayStation trzeba było oddać, ale moja rozpacz nie trwała długo, bo wtedy odkryłam grę, która jest chyba moją ulubioną, do której lubię wracać nawet dzisiaj, kiedy przeszłam już ją niezliczoną ilość razy:
Klimat w tej grze jest niesamowity, a niektóre kawałki z soundtracku zagościły na mojej playliście na stałe. ;)
Jest jeszcze seria gier, z którą jestem niemal od początku i trwam z nią do dzisiaj i będę trwać, gdy czwarta część wyjdzie jesienią:
Gra idealna na zły nastrój (gdy Simowie giną 'w niewyjaśnonych okolicznościach') i dobry (gdy pozwalam im żyć szczęśliwie). :D
Te gry darzę największym sentymentem i autentycznie trochę się wzruszyłam, wspominając je, aż zachciało się zagrać jeszcze raz. ^^
|
|
|
|
Tia404 |
Dodano 22/06/2014 16:14
|
Najsympatyczniejsza userka
Zasłużony
|
Harry Potter, Harry Potter, Harry Potter. Udało mi się zabrać wszystkie części gier o młodym czarodzieju. Wszystkie były genialne, ale najbardziej podobały mi się dwie. Zakon Feniksa i Książę Półkrwi <3 Najlepsze fragmenty to i tak były już po zakończeniu gry, kiedy można było pałętać się po Hogwarcie, latać na miotle, uczestniczyć w pojedynkach albo po prostu walić kamieniami w innych uczniów xDD
Zapraszam na mój kanał na YT: http://www.youtube.com/user/Tiaa404
|
|
|
|
Jordan |
Dodano 22/06/2014 17:33
|
Mister GFCenter
|
@Alexis- ojej :o
Jak mogłem zapomnieć o Pyro,Crashu czy Kangurku Kao! Dzięki za przypomnienie,ja także bardzo dobrze je wspominam <333
@Tia404- Ja też ubóstwiam te rzeczy po skończeniu fabuły ^^.
Jeszcze jak byłem mały grałem w Kubusia Puchatka,dokładnie w tę część:
Pamiętam jeszcze Garfielda
Yo!
|
|
|
|
Alexis |
Dodano 22/06/2014 17:58
|
Złote Pióro
Zasłużony
|
Cytat Tia404 napisał(a):
Harry Potter, Harry Potter, Harry Potter. Udało mi się zabrać wszystkie części gier o młodym czarodzieju. Wszystkie były genialne, ale najbardziej podobały mi się dwie. Zakon Feniksa i Książę Półkrwi <3 Najlepsze fragmenty to i tak były już po zakończeniu gry, kiedy można było pałętać się po Hogwarcie, latać na miotle, uczestniczyć w pojedynkach albo po prostu walić kamieniami w innych uczniów xDD
Też nawet lubię gry o Potterze, najbardziej piątą z powodu dużego otwartego świata i ciekawej fabuły. 'Książę...', którego wspominasz, dla mnie był za krótki, fabułę skończyłam w dwa dni, ale ma ciekawe misje (moment, w którym steruje się Ronem po eliksirze miłości jest moim ulubionym ever <3). Ostatnie dwie części na dłuższą metę są trochę nudne (wszystko sprowadza się do nawalanki), ale zdecydowanie różnią się od pozostałych, są bardziej brutalne i przez to też je lubię. ;)
|
|
|
|
Cadenza |
Dodano 22/06/2014 21:16
|
Gaduła
Miss GFCenter
Najmilszy admin
|
@Alexis: Wspominając o Kangurku Kao, dzięki Tobie przypomniałam sobie grę, wspaniałą... Sammy Suricate, ach!
Ale połamałam płytę
I oczywiście Pekka Kana!
| Twitter: @404nat_ - aktualny kontakt |
| Mail: cadenzagfc@interia.pl |
|
|
|
|
Tia404 |
Dodano 23/06/2014 16:03
|
Zasłużony
|
Cytat Alexis napisał(a):
Cytat Tia404 napisał(a):
Też nawet lubię gry o Potterze, najbardziej piątą z powodu dużego otwartego świata i ciekawej fabuły. 'Książę...', którego wspominasz, dla mnie był za krótki, fabułę skończyłam w dwa dni, ale ma ciekawe misje (moment, w którym steruje się Ronem po eliksirze miłości jest moim ulubionym ever <3). Ostatnie dwie części na dłuższą metę są trochę nudne (wszystko sprowadza się do nawalanki), ale zdecydowanie różnią się od pozostałych, są bardziej brutalne i przez to też je lubię.
Ogólnie z HP przygody na komputerze kończą się dość szybko. Mając 8 lat potrafiłam przejść obojętnie, którą część w niecały jeden dzień. Książę Półkrwi faktycznie kończy się dość szybko, ale jak wspomniałaś są misje dla których warto przejść grę kilka razy. Co do ostatniej część to więcej zabawy miałam z samym pudełkiem. Pudełko zostało wyposażone w technologie AR (czy coś takiego *_* ), która po zbliżeniu pudełka do ekranu wyświetlała Harry'ego (w pierwszej części ), a Voldzia [ ( XD ) w drugiej ]. Niestety sama gra miała pewną wadę. Gdy pojawiały się misje typu obrona czarodziejów ( z góry przepraszam, ale nie mam pojęcia jak dokładnie nazywał się ten poziom) był następujący problem.
Poziom polegał na pokonaniu zwolenników Voldemort'a. Ale po pokonaniu wszystkich nic się nie działo ! Po prostu na całym obszarze nie było nic - nikogo, niczego. Podobno to jakiś błąd, ponieważ twórcy gry postawili na jakieś dziwne oprogramowanie czy coś podobnego :/
|
|
|
|
SpiderGirl |
Dodano 23/06/2014 18:20
|
Zasłużony
|
Jak mogłam zapomnieć o kangurku Kao! Mam wszystkie 3 części, każe przeszłam bez problemu Grałam też między innymi w:
A w Harry'ego Pottera grałam tylko w komnatę tajemnic xD
|
|
|
|
Alexis |
Dodano 23/06/2014 18:36
|
Złote Pióro
Zasłużony
|
Cytat Tia404 napisał(a):
Poziom polegał na pokonaniu zwolenników Voldemort'a. Ale po pokonaniu wszystkich nic się nie działo ! Po prostu na całym obszarze nie było nic - nikogo, niczego. Podobno to jakiś błąd, ponieważ twórcy gry postawili na jakieś dziwne oprogramowanie czy coś podobnego :/
Też miałam tego buga podczas przechodzenia gry. Sposobem okazało się zmniejszenie rozdzielczości ekranu w grze - nie mam pojęcia, co jedno miało do drugiego, ale podziałało. ;)
|
|
|
|
Jordan |
Dodano 23/06/2014 22:24
|
Mister GFCenter
|
Ja swoją przygodę z Naruto rozpocząłem jakieś 3 lata temu
@SpiderGirl - też grałem w Różową Panterę ! Pamiętam to.
Jak byłem mały lubiłem gry na zasadzie kliknij na jakiś przedmiot,by go użyć,czyli powiedzmy najeżdżałem myszką i szukałem przedmiotu do zadania.
PRZYPOMNIAŁEM SOBIE GRĘ DZIECIŃSTWA <3
OTO ONA <333333 :
PAMIĘTACIE ? :O
Yo!
|
|
|
|
Tia404 |
Dodano 23/06/2014 22:34
|
Zasłużony
|
Sąsiedzi (czy jakoś tak :/) Biste !!! Koffam, koffam, koffam <3 Kochałam w to grać. Zawsze przychodził do mnie kolega i sobie pykaliśmy ^^Co do Naruto... Mam jedną grę na PSP, ale bardzo lubię.
Grał ktoś w Narnię :
|
|
|
|
Jordan |
Dodano 24/06/2014 07:16
|
Mister GFCenter
|
Grałem w Narnię na PS2,całkiem fajna przygodówka. Miałem trochę problemów z przejściem tej gry,jednakże kolega mi pomógłXD Będę miło wspominał tę grę.Chyba książe Kaspiana jeszcze zrobili w drugiej części,nie ? Bo jakoś mi się wydaje że jest druga część..
Yo!
|
|
|
|
Tia404 |
Dodano 24/06/2014 15:23
|
Zasłużony
|
Cytat Jordan napisał(a):
Chyba książe Kaspiana jeszcze zrobili w drugiej części,nie ? Bo jakoś mi się wydaje że jest druga część..
Tak też fajna, ale nie ma takiego szału jak w pierwszej części.
|
|
|
|
Jordan |
Dodano 25/06/2014 08:26
|
Mister GFCenter
|
Jeszcze coś dla Potteromaniaków,którym w sumie i ja jestem:
Pamiętacie tę grę ? Bardzo miło ją wspominam,grałem w nią z bratem we dwójkę i zawsze brat mnie ogrywał. Ale kiedyś ograłem go Gryfonami przeciw Bułgarii,yeah
Yo!
|
|
|
|
jaszuch |
Dodano 25/06/2014 11:32
|
Administrator
Zasłużony
|
Grał ktoś w jazz jackrabbit 2, czy tylko ja ? |
|
|
|
Jordan |
Dodano 25/06/2014 12:09
|
Mister GFCenter
|
@Jaszczuch - nie kojarzę,ale chętnie zobaczę na googlach.
Yo!
|
|
|
|
jaszuch |
Dodano 25/06/2014 12:25
|
Administrator
Zasłużony
|
|
|
|
|
Tia404 |
Dodano 25/06/2014 21:53
|
Zasłużony
|
Cytat Jordan napisał(a):
Jeszcze coś dla Potteromaniaków,którym w sumie i ja jestem:
Pamiętacie tę grę ? Bardzo miło ją wspominam,grałem w nią z bratem we dwójkę i zawsze brat mnie ogrywał. Ale kiedyś ograłem go Gryfonami przeciw Bułgarii,yeah
Nie miałam oryginału, ale kochałam tę grę. Ogólnie mam wszystkie gry o Harrym i wszystkie są spoko. Wciągają, większość jest trochę krótka, ale można wejść w świat Harry'ego i grać po razy w jedną część, a i tak się nie znudzi.
|
|
|