Galactik Revolution
|
Patrick |
Dodano 01/10/2012 18:35
|

Noworodek

|
Co sądzicie o tej grze (PBF - Play by Forum)? Podzielcie się swoimi wrażeniami.
[url=galactikrev.tk] [/url]
Zapewne wielu z was zachodzi w głowę cóż to za twór? Nowe sci-fi? Kolejny PBF w klimatach Star Wars? Nie, odpowiedź jest prosta - Galactik Football. Bajka, która pomimo upływu lat nadal cieszy i przywołuje miłe wspomnienia. Przed ostatnimi wakacjami oficjalnie ruszył trzeci polski sezon GF. Dawni fani znów wrócili do jedynej strony o tej tematyce wyczekując informacji na temat czwartej serii, jednak pytanie puszczono mimo uszu. Alphanim wciąż kalkuluje potencjalne zyski i straty, a ten bilans chyba nie wygląda zbyt zachęcająco, bowiem fani nie doczekali się do tej pory żadnej odpowiedzi. Dlatego pewien zapaleniec PBF postanowił stworzyć grę, która pozwoli fanom wczuć się w rolę zawodnika lub managera jednej z galaktycznych potęg futbolu...
W świecie Galactik Football istnieje mistyczna energia zwana fluxem. Każda planeta w Galaktyce posiada pokłady tej tajemnej, być może magicznej mocy. Jednak fluxy planet różnią się od siebie. Jedne pozwalają stać się niewidzialnym, inne znikać w oparach smogu, a jeszcze inne usprawniają umiejętności motoryczne zawodnika do granic możliwości! Cóż Galactik Football to prawdziwie elektryzujący sport...
Informacje :
Adres : galactikrev.tk
Hosting : sponsorowany
Skrypt forum : phpbb3 (Medals MOD, mChat, HoloSymulator, Finanse On-line)
Średnia wieku : 13-16 lat (często pierwszy kontakt z grami PBF), Administracja +18
Rozgrywki : Pucharowe (Puchar Galaktyki, Zaelion Masters), Liga Galaktyczna, Netherball oraz mecze sparingowe.
Manager :
Galactik-Rev powstało w marcu bieżącego roku jako manager Galactik-Football. W sierpniu ukazała się odświeżona 2 edycja pbf wprowadzająca możliwość sterowaniem zawodnikiem. Obecnie trwa 3 edycja w której po raz ostatni zostały wyzerowane statystyki ponad 80 NPC (w GR v2 funkcjonowało blisko 160 NPC, jednak zrestartowano również drużyny). Gra posiada jasną i funkcjonalną mechanikę. Trener ustala taktyki meczowe tj. ustawienie zawodników, zmiany w połowie i "manewry". Do obowiązków trenera należy również prowadzenie mniej lub bardziej zakrojonej polityki transferowej oraz dbanie o treningi (pisane w formie narracji, nagradzane PR - punktami rozwoju) i finanse drużyny. Finanse działają on-line. Na większości PBF strategicznych istnieje tzw. Arkusz Finansów tj. plik exelowski uzupełniony odpowiednimi funkcjami. Na GR zakodowany został specjalny skrypt pozwalający na prowadzenie finansów on-line bez pobierania takowego arkusza. Co więcej trener nie jest właścicielem klubu, jednak jest zatrudniany na podstawie kontraktu przez Stowarzyszenie Fluxa. Zarobionymi pieniędzmi może wesprzeć jednego z zawodników lub np. kupić sobie mieszkanie tj. kilku tematowy dział fabularny.
Znajomość świata Galactik Football nie jest wymagana do uczestnictwa w rozgrywce. Liczy się przede wszystkim uczciwa i dobra zabawa. Osoby obdarzone pokaźną wyobraźnią mogą spróbować swych sił twórczych i utworzyć własny flux oraz drużynę.
Zawodnik :
Na życie zawodnika świata Galactik-Rev składa się pisanie treningów, uczestnictwo w meczach (Netherball rozgrywane przy użyciu storytellingu) oraz poznawanie innych osobistości tego świata.
Arkadia Sports :
Na forum funkcjonuje oficjalny magazyn sportowy w którym można wyczytać informacje na temat rynku transferowego, nowych drużynach, losie lig i pucharów, oraz o skandalach wyszukiwanych przez wygłodniałych gorących nowinek paparazzi ...
Podręcznik trenera i zawodnika :
Na forum spisane zostały dwa podręczniki w których nowy użytkownik odnajdzie wszelką potrzebną do gry wiedzę. Podręczniki opisano przy użyciu podstawowych bbcode oraz podzielono je na rozdziały i podrozdziały, aby ułatwić znalezienie odpowiedniej informacji.
HoloSymulator :
Największą zaletą forum jest całkowicie bezsprzeczny i niezawodny system symulowania spotkań meczowych. W Galaktycznym Futbolu rozgrywa się mecze 7vs7. Żaden z dostępnych symulatorów piłkarskich nie umożliwia prowadzenia takich symulacji, dlatego postanowiłem napisać własny skrypt (1300 linijek kodu), który generuje bbcode meczowe : drużyny, wynik, statystyki graficzne, strzelcy, kontuzjowani, taktyki, sytuacje meczowe zaś sa opisywane przez Symulatorów.
Zapraszam wszystkich do świata Galactik-Rev
PS: Jeśli temat niezgodny z działem to proszę o usunięcie.
PS2: Reklama z VL by Arhanus Sotro (Główny Administrator GR, Stwórca Forum) |
|
|
|
Galactik-rev |
Dodano 14/01/2013 23:20
|

Młodzież

|
Galactik-Rev zostało oficjalne zamknięte na czas renowacji w grudniu ubiegłego 2012 roku. Minęło kilka tygodni i narodziła się nowa koncepcja. Postanowiłem odkurzyć napisany przeze mnie silnik gry przeglądarkowej Yami (Naruto) i w ramach przygotowań do studiów informatycznych zrobić też przy okazji coś dla społeczności GFCenter - grę przeglądarkową o Galactik Football na miarę Football Team.
Co jest zrobione?
- - podstawowe funkcje i pliki
- - logowanie
- - rejestracja + tworzenie postaci tj. wybór fluxa, rasy + ich opisy
- - zarządzanie kontem tj. zmiana hasła etc.
- - karta zawodnika
- - wewnętrzna poczta na raporty i korespondencje jak na GFCenter PM
- - rozbudowany panel admina do łatwego dodawania nowości do gry
- - klimatyczny i elegancki design
- - system kondycji i fluxa
Cele na kolejne dni:
- - dodanie statystyk ala FIFA / PES + flux oraz sensowne ich rozwiązanie np. 36 statystyk z ograniczeniem do 20-25 oraz losowa wartość od urodzenia-rejestracji oscylująca w wyznaczonych granicach i dalszy ich rozwój po przez zdobywanie punktów rozwoju za rozegrane mecze, treningi oraz opanowane sztuczki
- - ekwipunek sportowy i sklep
- - misje fabularne tj. Piraci i Technoid, po której stronie się opowiesz?
- - tworzenie własnych drużyn sportowych z innymi graczami
- - system rozgrywania spotkań meczowych
- - możliwość tworzenie sztuczek dryblerskich poprawiających umiejętności gracza w trakcie meczów
- - pojedynki w sferze 1n1
- - Turniej Netherball i Puchar Galactik Football
Proszę o wszelkie pomocne sugestie co do rozwiązań wprowadzanych w grze i jakbyście to widzieli bo to w końcu gra tworzona z myślą o was 
Postaram się również na bieżąco informować o rozwoju prac nad Galactik Revolution via www.
PS Jeśli ktoś jest chętny do pomocy i dobrze posługuje się tabletem to zapraszam do współpracy  |
|
|
|
Galactik-rev |
Dodano 28/01/2013 22:14
|

Młodzież

|
Przez kilka dni raczyłem was jedynie krótkim poglądowym newsem na temat tego czym będzie nowe Galactik-Rev. Czas na zmiany. Dziś chcę pokazać wam skrawek gry, który już zakodowałem i jest w pełni funkcjonalny, coby zwiększyć wasze apetyty na nadchodzące Galactik-Rev! Zapraszam do czytania newsa w rozwinięciu!
Tworzenie postaci
Podczas rejestracji tworzy się również postać, którą będziecie prowadzić przez resztę rozgrywki. Poza nudnymi danymi jak hasło i login będziecie musieli wybrać: flux, rasę i sprawną nogę. Co więcej wybór nie jest taki błahy i nie ogranicza się jedynie krótkiego 'jupi gram Shadowsem'. Wybór rasy i fluxa jest kluczowy, ponieważ każda rasa i każdy flux dają inne bonusy do statystyk fizycznych i psychicznych Twojego alter ego, co możecie zauważyć na poniższym screenie (fioletowe napisy - bonus).
Umiejętności
Galactik-Rev ma naprawdę rozbudowany i dopracowany w 4 już edycji silnik meczowy, który obsługuje uwaga - 30! Trzydzieści umiejętności podzielonych na cztery kategorie: fizyczne, psychiczne, piłkarskie i bramkarskie! Wszystkie możecie znaleźć na poniższym screenie:
Podgląd profilu okraszają również wykresy prezentujące dokonania i umiejętności obserwowanego zawodnika. Poniżej pierwszy z nich zestawiający rozłożenie Punktów Rozwoju na poszczególne kategorie umiejętności:
Rozwój umiejętności
Zakodowałem również system rozwoju umiejętności. Każdy gracz zdobywa podczas meczy, pojedynków NetherBall i misji specjalne Punkty Rozwoju - PR, za które może rozwijać swoje umiejętności. Poniżej znajdziecie screen 'Centrum wydawania PR':
Reklamy
Pierwszym wprowadzonym sposobem na zgarnianie pieniędzy (w grze Credits - Cr) jako piłkarz jest udział w reklamach, czy komuś się tu nie przypomniały wyczyny Mei przed kamerą? Co więcej na każdą dobę będzie widocznych 5 różnych ofert, różnie płatnych w zależności od umiejętności psychicznych postaci i jej budowy fizycznej oraz od czasu ich kręcenia (jeśli kręcenie reklamy trwa godzinę, to trwa ono godzinę czasu normalnego i postać nie może w tym czasie robić niczego innego). Co więcej reklamy są dodawane z pozycji Panelu Administratora co może zapewnić w dalszej rozgrywce możliwość zagrania setkach różnych reklam!
Na razie to by było tyle! Proszę o wszelkie komentarze i pomysły.
PS Wybaczcie za jakość screenów, jednak musiały zostać dostosowane do szerokości GalactikFootballCenter. |
|
|
|
Galactik-rev |
Dodano 24/03/2013 12:19
|

Młodzież

|
Projekt nie został anulowany, jednak w związku ze zbliżającą się maturą GR jest moim najmniejszym problemem, a co za tym idzie dalsze prace ruszą wraz z końcem maja. |
|
|
|
Galactik-rev |
Dodano 29/11/2013 17:56
|

Młodzież

|
Prace już dawno zostały wstrzymane. Nie ma co się dziwić. Bez czwartego sezonu ta gra nie powstanie, ponieważ już i tak mała społeczność fanów GF się mocno wykrusza, a świeżej krwi od dawna brakuje.
Jednak jeśli ktoś z graczy Galactik-Rev PBF jest zainteresowany, to wciąż przechowuję tę wersję gry i z chęcią udostępnię ją zainteresowanym osobom. |
|
|
|
Cadenza |
Dodano 29/11/2013 20:28
|

Gaduła
 Miss GFCenter
 Najmilszy admin

|
Bardzo chętnie zagrałabym. Tyle ode mnie
| Twitter: @404nat_ - aktualny kontakt |
| Mail: cadenzagfc@interia.pl |
|
|
|
|
ClampGF |
Dodano 01/12/2013 20:31
|

Młodzież

|
Także bym zagrał.Pozdrawiam :3
Feel good makes you feel good.
|
|
|
|
Wisnius |
Dodano 04/12/2013 09:28
|

Młodzież

|
Ja też bym zagrał  |
|
|
|
Galactik-rev |
Dodano 31/01/2014 21:01
|

Młodzież

|
Prace znów ruszyły. Gra stoi pod adresem dawnego GR http://galactikre... adres jest jawny, ponieważ zablokowałem rejestracje nowych zawodników. Gracze dawnego GR mogą uzyskać wgląd do obecnego stanu gry. Pracę ruszają powoli, ponieważ mam jeszcze 3 egzaminy w tej sesji, po ich zdaniu zabiorę się za grę. najpierw poprawię błędy, potem dodam sklep i funkcjonalne wyposażenie piłkarskie, następnie napisze kod odpowiadający za mecze Netherball. Kiedy mecze Netherballu będą gotowe, umożliwię rejestracje nowym zawodnikom.
Po Netherballu, przyjdzie czas na kod odpowiedzialny za drużyny piłkarskie. Jeśli zostanie on napisany w miarę szybko po otworzeniu bety, nie zresetuje kont zawodników, aż do ukończenia prac nad grą  |
|
|
|
Galactik-rev |
Dodano 01/02/2014 09:38
|

Młodzież

|
Jakiś błąd w linku, a nie ma opcji edytuj: http://galactikre... |
|
|
|
Mungo |
Dodano 01/02/2014 10:31
|

Pomocnik

|
Bardzo dobrze, że gra znowu ruszy. Już się doczekać nie mogę. |
|
|
|
Cadenza |
Dodano 01/02/2014 15:30
|

Gaduła
 Miss GFCenter
 Najmilszy admin

|
Na Galaktykę! Ale się cieszę! Brzmi świetnie. :>
Tylko... uważam, że administracja nie powinna być +18, ponieważ... nie znalazłbyś takich chętnych osób z równym zapałem do kreskówki.
Aha, i jeszcze jedno: Forum nie działa, tzn. hosting chyba padł. ;/
Edytowany przez Cadenza dnia 01/02/2014 15:40
|
|
|
|
Galactik-rev |
Dodano 01/02/2014 18:48
|

Młodzież

|
Bo forum obecnie nie ma. Jest jedynie gra, która obecnie jest rozwijana. +18 odnosiło się do BYŁEJ administracji dawnego GR, gdzie faktycznie tak było. W nowym GR wystarczy jeden administrator, wszystko jest zautomatyzowane. |
|
|
|
Yoe |
Dodano 18/02/2014 19:57
|

Noworodek

|
Chętnie zagram, bardzo jestem ciekawy nowych zmian. Proszę także o napisanie lub przedstawienie jakby to wyglądało jako trener drużyny, jestem ciekawy, czy treningi będą odbywały się w sposób pisemny czy też będzie zautomatyzowane. Pozdrawiam i czekam na odp.
Ps. Proszę jeszcze napisać ile gdzieś tak na pana oko będą trwały prace. |
|
|
|
KubaWaliczek |
Dodano 26/02/2014 15:21
|

Młodzież

|
Prace dalej są czy już nie ?
|
|
|
|
Yoe |
Dodano 28/02/2014 07:08
|

Noworodek

|
Chyba zrezygnowali... |
|
|
|
Cadenza |
Dodano 28/02/2014 13:32
|

Gaduła
 Miss GFCenter
 Najmilszy admin

|
Nie nie nie. Nie zrezygnowali. Albo prace są wstrzymane, albo autor pracuje w ciszy, albo są błędy i komplikacje a autor je naprawia.
|
|
|
|
filipek1298 |
Dodano 07/03/2014 11:07
|

Noworodek

|
Kiedy gra będzie skończona? i kiedy rejestracja będzie możliwa? bardzo chciałbym zagrać w tą gre. 
Mam nadzieje że prace nad grą nie zostały przerwane bo bardzo bym w nią chciał zagrać.  |
|
|
|
Yoe |
Dodano 17/03/2014 07:37
|

Noworodek

|
Kurcze, ja jakoś jestem starym graczem galactik-rev i nie mam wgląd w grę. Nie mogę się zalogować ani nic;s |
|
|
|
Yoe |
Dodano 13/04/2014 08:16
|

Noworodek

|
Coś mi się wydaje, że nic z tego nie będzie. Ponad rok ta gra jest robiona i na razie nie widać rezultatów ;s |
|
|