aczkolwiek dogadac sie z PokeManem i w razie wypadku postawic na domenie jakiegos prostego bloga/darmowa witryne + link do discorda? mysle ze nie byloby tak duzego problemu
Noo, Tia404 nawet tuaj jest zerowa aktywność, a na DC jednak nie trzeba opłacać serwera czy domeny. No chyba, że wyłącznie jako przekorowanie na DC.
Domena do PokeMan (Sprawdziłem stare PW ), a serwer należy do znajomego lecz ostatni raz kontaktowałem się z nim kilka lat temu. Także nie wiem czy dalej ma ten numer telefonu co kiedyś.
No, wiecznie działać nie będzie. Sam widzisz, że kilka elementów już nie działa albo się sypie. Zreszta domena nie należy do mnie od kilku lat, a serwer w sumie też nie.
Jaki błąd? Ja mam samą pustą stronę. No i niestety, ale obecny CMS juz jest dośc stary i będzie się sypać, a ja poświęcać czasu na przenosiny strony na nowszą wersję nie widzę no sensu.
W przerwie montowania dla was odcinków drugiego sezonu Galactik Football (Pierwszy już 5 listopada https://www.youtu...qHSeqtkE4)
"zabłądziłem w internetach".
Trafiłem na kanał Supa Strikas Polski [sic!] ( Nie powinno być czasem"Supa Strikas Polska?"
No i obejrzałem... Nie wytrwałem przy tym zbyt długo (chociaż może to dobre ćwiczenie na cierpliwość) i... jestem załamany poziomem tego co zobaczyłem. Rozumiem, że podobnie jak pewnie wszyscy tutaj patrzę na GF przez pryzmat pewnej nostalgii, więc nie jestem na pewno obiektywny, ale ta "kreskówka" to jest jakiś dramat...
Oczywiście, że nam "starym" może się wydawać, że obecne kreskówki to dno, a że...
Ale jest tutaj jedno dużo ALE, pierwsze odcinki Supa Strikas miały premierę w 2009 roku! Czyli w czasach świetności Galactik Football, kiedy nowe odcinki były w produkcji.
I teraz statystyki... Supa Strikas ma na YouTube 632 375 subskrypcji, a OFICJALNY kanał GalactikFootball ma ich 5 386, czyli ponad 117x mniej!
Oczywiście wpływ na to ma dużo czynników np. to, że SUPA STRIKAS jest ciągle w produkcji. Tak - dobrze słyszeliście, niedługo premiera 6 sezonu tego 'arcydzieła'.
I teraz podstawowe prawo podaży/popytu. Powstają takie treści na jakie są masowi ODBIORCY, Może to przykre i brutalne, ale wygląda na to, że zwyczajnie w gust dzisiejszej młodzieży bardziej wpasowuje się Supa Strikas niż Galactik Football...
Z drugiej strony dzisiejsze dzieciaki nie mają porównania. Gdziekolwiek w telewizji próżno szukać Galactik Football w przeciwieństwie do SupaStrikas, którego nawet reklamy (mi przynajmniej) wyświetlają się na YouTube.
Jeśli wam zależy na pamięci o Galactik Football, czy ewentualnej kontynuaci to uważam, że waszym obowiązkiem jako fana jest zasubskrybować czy polubić gdzie się tylko da rzeczy w oficjalnych mediach społecznościowych GFa.
Większa aktywność, liczba komentarzy, łapek w górę --> wieksze zasięgi --> większa ilość aktywności --> większe szansę na Galactik Football.
Jeśli "macie pod ręką " jakieś dzieci to spróbujcie ich zarazić GFem
To tyle ode mnie, musiałem dać upust swoim emocją. A wy co sądzicie o Supa Strikas? Są tutaj jacyś fani obu kreskówek? Jeśli tak to może ktoś uświadomi mnie na czym polega jej świetność?
Edytowany przez jaszuch dnia 01/11/2018 23:40
Ja nie będę nikogo uświadamiać, ale osobiście lubię Supa Strikas xD Może to zabrzmi dziwnie, ale ta produkcja przypomina mi właśnie o Galactik Football. Jasne, nigdy nie dorówna GF pod względem wizualnym (kreska mogłaby być lepsza, ale jak widać budżet nie pozwala), ale wciąż to dla mnie swego rodzaju pocieszenie. Nie ma GF, ale przynajmniej mamy to. No i jest to kreskówka z normalnymi postaciami, a nie "chibi" (czego jest teraz zdecydowanie za dużo i zdaje się, jakby już ludziom nie chciało się produkować czegoś ambitniejszego). No i przywodzi ona na myśl czasy starych dobrych kreskówek z głębszą fabułą.
Może to zabrzmi dziwnie, ale ta produkcja przypomina mi właśnie o Galactik Football.
I to jest jakiś plus. Oglądając to coś, jeszcze bardziej doceniam, że jak oglądałem JETIX to jednak był tam Galactik Football
Cytat
Jasne, nigdy nie dorówna GF pod względem wizualnym
Galactik Football nie było pod tym względem idealne, błędy i powtarzalność animacji, które dostrzegam zwłaszcza montując teraz 2 sezon. Jednak c'mon, tutaj wszystko wygląda jakby było narysowane w paincie. Są dobre kreskówki, które mają grafikę 2D, ale w przypadku piłki nożnej to połączenie się ewidentnie nie sprawdza.
Jak teraz zobaczyłem, to w jednym odcinku gdzie ktoś gra w odpowiednik "Fify" na konsoli to w niej jest grafika, która w mojej ocenie wygląda lepiej niż ta z "serialowej rzeczywistości"
Reszta przynajmniej według mnie też leży, jedno co mogę zaliczyć na jakiś delikatny plus do polski Dubbing W pierwszym odcinku dziennikarzowi podkłada go np. Leszek Zduń, który odpowiada w GFie za głos MicroIce'a No i generalnie jak porównywałem to lepszy np. jest głos komentatora w PL wersji językowej, tylko... to już zasługa studia dubinngującego, a nie samej produkcji.
" i zdaje się, jakby już ludziom nie chciało się produkować czegoś ambitniejszego"
To nie tak... To jest element powszechnie spotykany nie tylko w przypadku animacji, ale praktycznie wszędzie.
Po prostu skoro na coś jest popyt (W tym przypadku Supa Strikas) i można na tym dobrze zarobić. To po co wydawać pieniądze na zrobienie animacji z jakąś ponadprzeciętną grafiką, scenariuszem, czy pomysłem. Koszt bardzo duży, czas wykonania dłuższy, a i wiele "ambitnych" rzeczy może nie trafić do masowego odbiorcy.
To samo z rynkiem muzycznym. Czemu powstaje tyle Disco Polo? Bo jest bardzo tanie w produkcji, oraz najbardziej popularne. Dlatego wytwórnie najchętniej tworzą DiscoPolo, a nie muzykę bardziej ambitną, że o klasycznej to już nie ma co wspominać, bo tutaj nie dość, że zysku by nie było to jeszcze pewnie jakieś dotacje z funduszu na kulturę musiały by być
I tutaj GF, żeby była jasność nie jest serialem idealnym, czy ambitnym. (chociaż w porównaniu do SS to nawet bardzo...)
Tylko skoro Supa Strikas odnosi większy sukces przy wielokrotnie niższym koszcie produkcji to właśnie to przekreśla szansę na powstanie kontynuacji GFa. Bo z biznesowego punktu widzenia nie jest to opłacalne. Robienie drogiej produkcji, której koszty są duże, ryzyko duże, a ewentualny zysk będzie mniejszy.
I to też nie jest wina samego Supa Strika's tak samo jak nie można wini Sławomira czy Zenka Martyniuka. Robią taką muzykę jakiej ludzie chcą słuchać
Moim zdaniem Supa Strikas, nie ma głębszego sensu. Tak dokładnie to nie wiadomo o co tam chodzi, ten serial nie opowiada żadnej historii. W GF mamy historię każdy odcinek jest powiązany z poprzednim, co tworzy świetną fabułę, od powstania drużyny aż do wygrania pucharu. W Supa Strikas tego mi brakuje. Nie ma historii, każdy odcinek jest z grubsza taki sam. Grają mecz, coś tam rywale planują jakiś przekręt, ale i tak na końcu im się nie udaje i nasi bohaterowie wygrywają. Następny odcinek tak sam, następny tak samo, i następny tak samo. Taki serial bez fabuły moim zdaniem. Ostatnio oglądałem jak grali z Niepokonani United i dopiero po mecz się zorientowałem że wygrali puchar...
Jak tak patrzyłem na oglądalność odcinków na YouTube to chyba się nie dziwię, że twórcy GF się załamali i wycofali z wrzucania.
Skoro oficjalny kanał SuperStrikas ma po kilka(naście) milionów wyświetleń na film. I 750tyś. subskrybcji
Tutaj link: https://www.youtu...amp;sort=p
A oficjalny kanał GF ma po kilka... tysięcy wejść na filmik :/ i jedyne 11tyś. subów.
Tez sie nie dziwie czemu sie zalamali, ale mogli chociaz dokonczyc wrzucanie odcinkow trzeciego sezonu w HD. Galactik Football wedlug mnie ma znacznie lepsza grafike, fabule i historie zawodnikow niz Supa Strikas. Ale ma tez kilka niedociagniec, jak np. powtarzajace sie animacje, ale mimo to, swietnie ogladalo sie GF. Dla mnie Supa Strikas nie dorowna GF, z taka fabula powtarzajaca sie z odcinka na odcinek z sezon na sezon prawie ciagle to samo. W GF mamy ciekawa fabule zmieniajaca sie z sezon na sezon, ciekawa historie zawodnikow i ich flux w meczach. Czekam z nostalgia na 4 sezon, choc szanse sa nikle, to trzeba wierzyc. Stay tuned
Supa strikas to łajno jakich mało, rozumiem inazume eleven, naprawdę dobrze sie oglądało te dwa sezony które były w polskiej tv(choć nie czuje potrzeby kontynuować inazumy)ale nie takie cos, wyglada jak parodia kreskówki i zawsze przełączam na inny kanał żeby wyświetleń nie robic haha
Supa strikas to łajno jakich mało, rozumiem inazume eleven, naprawdę dobrze sie oglądało te dwa sezony które były w polskiej tv(choć nie czuje potrzeby kontynuować inazumy)ale nie takie cos, wyglada jak parodia kreskówki i zawsze przełączam na inny kanał żeby wyświetleń nie robic haha
Nie ma takiej tragedii. Ja kilka odcinków w TV obejrzałem i całkiem przyjemnie zleciał przy tym czas